Index Vakbarát Hírportál

Elfogtak egy férfit a párizsi támadások ügyében

2015. december 15., kedd 13:39

A francia rendőrség őrizetbe vett egy 29 éves férfit a párizsi támadások miatt indított nyomozás keretében, írja a Le Figaro. A férfiról annyit tudni, hogy Szíriába akart utazni. A támadások óta már 2700 házkutatást tartottak, és 360 ember került házi őrizetbe, jelentette az AFP.

A rendőrök elfogtak két olyan férfit is, akik a gyanú szerint fegyvereket adtak a januári támadások idején a kóserboltban lövöldöző Amédy Coulibalynak. Az ügyészség megerősítette, hogy egyikük Claude Hermant, akit szélsőjobboldali csoportokhoz fűződő kapcsolatai miatt már korábbról is ismertek.

Közben a BBC szerint két egymástól független szemtanú is megerősítette, hogy októberben a görög Lérosz szigetén látták Abdelhamid Abaaoudot, a párizsi támadások kitervelőjét, akit a merényletek után egy saint-denis-i lakásban öltek meg a rendőrök. Ez azt jelenti, hogy akkoriban járt a görög szigeten, amikor két olyan merénylő is ott volt, akik később a Stade de France-nál robbantották fel magukat.

Abaaoud állítólag ideges volt, amikor egy kisebb lábsérüléssel a helyi kórházba érkezett, és pénzt ajánlott, hogy ne kelljen várakoznia.

Rovatok