Index Vakbarát Hírportál

Los Angeles-i iskolákat zártak be terrorfenyegetés miatt

2015. december 15., kedd 16:59 | nyolc éve frissítve

Felfüggesztették a tanítást kedden egy Los Angeles-i oktatási körzet összes iskolájában egy elektronikus úton érkező fenyegetés miatt - írja a CNN. Az illetékesek a korábbi rossz tapasztalatok, iskolai lövöldözések miatt is döntöttek az összes iskola bezárása mellett. A fenyegetés az iskola diákjaira jelentett veszélyt.

A fenyegetést még mindig vizsgálják. A bezárt iskolák a Los Angeles United School Districtben vannak, ez az USA egyik legnagyobb oktatási körzete. A 2011-'12-es tanévben több mint 660 ezer gyerek tartozott ide.

Frissítés: Magyar idő szerint hajnalban Los Angeles polgármestere bejelentette, hogy nem volt hiteles a terrorfenyegetés, amit egy iskolai főfelügyelő és egy iskolaszéki tag is megkapott. A levélben - ami Németországból érkezett, de valójában az Egyesült Államokból küldték - az állt, hogy 138 dzsihadista pokolgépekkel, idegméreggel és automata fegyverekkel támad meg iskolákat. A rendőrség az összes iskolát átkutatta, de nem találtak semmi gyanúsat. Ugyanakkor a rendőrség megerősített járőrözést tart a városban.

Rovatok