Index Vakbarát Hírportál

Szakadékba dobott halottakat találtak Mexikóban

2015. december 16., szerda 07:44

Legalább 19 holttestet találtak a mexikói hatóságok egy mexikói kanyonban – írta az MTI. A Guerrero tagállamban lévő 500 méter mély szakadékba dobott áldozatokkal drogkartellek végezhettek.

Nyolc holttesten égésnyomokat fedeztek fel, két testet pedig darabokban találtak meg. A hatóságok nem zárják ki annak lehetőségét, hogy több testet találnak még a Chichihualco nevű városhoz közeli helyszínen.

A holttestekre egy névtelen bejelentés alapján talált a nyomozócsoport, amely 200 olyan ember után kutat, akik az elmúlt években tűntek el Guerrero tagállam északi részén.

A tagállamban nagyon gyakoriak az erőszakos bűncselekmények a drogkartellek jelenléte miatt. Guerreróban veszett nyoma tavaly szeptemberben a 43 főiskolásnak. Tömegsírjukat októberben találták meg.

A hatóságok szerint rendőrök átadták a tüntetésre készülő diákokat a Guerreros Unidos helyi drogkartellnek, amelynek emberei meggyilkolták, majd elégették őket egy hulladéklerakóban, és maradványaikat egy folyóba dobták. Az esettel kapcsolatban idén januárban rendőröket is letartóztattak, valamint a város polgármesterét is, mert a gyanú szerint az ő utasítására hurcolták el a rendőrök a diákokat. 

Rovatok