Index Vakbarát Hírportál

Megesik, hogy az embert az utcán megpofozzák

2015. december 17., csütörtök 12:51

Mariano Rayo spanyol miniszterelnök nem jelenti fel azt a tinédzsert, aki pofon vágta kampánykörútján. A 17 éves fiú állítólag szélsőjobboldali nézeteket vall, utálja a mérsékelt spanyol Néppártot, fociultra és antidepresszánsokat szed.

Ez egy elszigetelt támadás volt, ne vonjanak le politikai következtetést

– közölte Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a Telecinco tévécsatornával, miután szerda este egy 17 éves fiú arcul ütötte a nyílt utcán galíciai kampánykörútja egyik állomásán . A kormányfő nem jelenti fel a fiatalt, írja az MTI.

Rajoy épp az egyik utcán sétált, mikor egy fiatal férfi odalépett a kormányfőhöz, arcul ütötte, és leverte a szemüvegét. Ezek után megütötte Rajoy kíséretének az egyik tagját is, mielőtt a testőrök lefogták volna.

A jobboldali néppárt vezetője nem izgulta túl az incidenst: szemüveg nélkül folytatta a sétáját. A rendezvény után Rajoy egy másik városba, egy újabb gyűlésre ment tovább. A kormányfő a Telecincónak megvédte a testőrségét: szerinte az eset elkerülhetetlen volt.

„Normális ország vagyunk, ahol időről időre előfordulhat valamilyen incidens, de senkinek sincs oka elrejtőzni, ez egy szabad ország, nagyszerű emberekkel" - magyarázta, miért nem jelenti fel támadóját.

Az atrocitásról a spanyol sajtó minden napilapja címlapon számolt be. Az ABC című konzervatív napilap arról írt, hogy a támadó egy tehetős és közismert pontevedrai családból származik. Állítólag a támadás előtt üzenetet küldött barátainak, hogy meg fogja támadni Rajoyt. Ismerősei pedig bátorították az erőszakos tettre.

Nyílt utcán ütötték meg Mariano Rayot

A fiatalember jó ideje utálja a Néppártot és annak politikusait: egy évvel ezelőtt egy közösségi oldalon már írta, hogy meg fogja támadni a Spanyolországban kormányzó jobboldali Néppárt székházát Lérezben. Tavaly márciusban Javier Tebas, a spanyol labdarúgó szövetség elnökének lelövéséről posztolt.

A baloldali La Razón újság úgy tudja, hogy már több középiskolából kizárták a fiút. Állítólag antidepresszánsokat is szed. Focirajongó, a pontevedrai futballklub ultrája. A Razón szerint galíciai baloldali nacionalista csoportokkal szimpatizál.

Spanyolországban december 20-án tartanak parlamenti választásokat. A közvélemény-kutatások szerint a Néppárt 25 százalék körüli eredményre számíthat. A baloldali Spanyolországi Munkáspárt 20, a szélsőbaloldali Podemos 19,8 százalékon áll.

 

Rovatok