Index Vakbarát Hírportál

Szentté avatják Teréz anyát

2015. december 18., péntek 18:42

Ferenc pápa jóváhagyta az illetékes vatikáni kongregáció döntését Teréz anya szentté avatásáról. A szegényeket segítő szerzetesnőt jövőre kanonizálják.

A szentté avatási ügyekben döntő vatikáni kongregáció elismerte a Teréz anya közbenjárására történt csodát, ez a kanonizáció feltétele. Egy brazil mérnök gyógyulását minősítették csodálatosnak: a halálos betegségben szenvedő férfi felesége kérte Teréz anya közbenjárását, a férfi pedig meggyógyult, ma is egészséges. A szentté avatási kongregáció orvosok véleményét is meghallgatta, ők tudományos szempontból megmagyarázhatatlannak ítélték a gyógyulást.

Az olasz sajtó szerint Teréz anyát szeptember 4-én avatják majd szentté. A helyszín a Szent Péter tér lesz és az irgalmasságnak szentelt szentév nagy eseménye, amelyre a legtöbb zarándok érkezhet az egész világból.

Az 1910-ben Szkopjéban született, albán nemzetiségű Teréz anya 1997-ben halt meg Indiában. A szegényekért és betegekért végzett szolgálatáért 1979-ben Nobel-békedíjjal tüntették ki. II. János Pál pápa 2003-ban avatta boldoggá a római Szent Péter téren háromszázezer hívő előtt.

Rovatok