Index Vakbarát Hírportál

Saját testével védett meg három lányt az ámokfutók lövedékeitől

2015. december 19., szombat 23:38

Egy 15 éves amerikai foci-tehetség saját életét áldozta fel három barátnője megmentéséért. Zaevion Dobson a Tennessee állambeli Knoxville-ben élt, és a Fulton High School csapatában játszott. Csütörtök este három lánnyal épp otthon, a verandán ült, amikor az utcában feltűnt három férfi, akik elkezdtek lőni mindenre, ami mozog. Zeavion habozás nélkül rávetette magát a három lányra, hogy megvédje őket a golyóktól. és ő volt az egyetlen, akit lövés ért.

A társaságban annyira nem hitték el, hogy ilyen történhet, hogy az egyik lány elmondása szerint

Mondtam neki, hogy már vége van, felkelhet, majd felmentem az emeletre. És mikor visszajöttem, még mindig ott feküdt, és láttam, hogy átlőtték a fejét. 

A rendőrség egyébként a három lövöldözőből egyet tűzharcban megölt, a másik kettőt pedig elfogta. Az ámokfutást a helyi rendőrség a helyi bandák - van belőlük legalább 30 - közti véget nem érő leszámolás-sorozat egyik epizódjának tartja.  

A 15 éves fiút edzője igazi példaképnek tartotta már halála előtt is, és a péntek óta tartó spontán megemlékezések során mindenki hősként emlegette a srácot. Sokan mécsesekkel virrasztottak, és a Fulton csapatában viselt 24-es mezszámát mutogatták a sztorira azonnal rárepülő amerikai tévétársaságok kameráinak.

Rovatok