Index Vakbarát Hírportál

Putyin megdöngette a mellét: Még nem vetettünk be mindent!

2015. december 20., vasárnap 01:11

Oroszország még többre is képes a szíriai terrorszervezetekkel szemben - ha szükséges.

- ígérte Vlagyimir Putyin szombaton, egy nappal az ENSZ szíriai béketervének elfogadását követően, mely továbbra is elismeri mind az amerikai, mind pedig az orosz légicsapások jogszerűségét a terrorista szervezetek ellen. A probléma csak ott van, hogy az oroszok valójában nem csak az IS vagy az an-Núszra Front egységeit és infrastruktúráját bombázzák, hanem mindenkiét, aki Aszad diktátor ellenfele. 

De Putyin a biztonsági- és hírszerzői szervezetek dolgozóinak a Kremlben tartott fogadásán nyilván nem ragadt le a részleteknél, inkább dicsérte a hatékony munkát és méltatta a modern eszközöket, melyeket bevetnek. És figyelmeztette a világot:

Szeretném megjegyezni, hogy még messze nem értünk képességeink végére. Még nem vetettünk be mindent, ami rendelkezésünkre áll. Vannak még tartalékaink - és ha szükséges, azokat is bevetjük. 

A CNN által megszólaltatott elemző, Jill Dougherty szerint Putyin beszéde tipikusan a titkosszolgálati-katonai hallgatóságnak kiporciózott keménykedő szózat volt

egy kis melldöngetéssel megfűszerezve

És közvetlen hallgatóságán túl nyilván Törökországnak is szólt, melynek Oroszország legalább kommunikációs fronton igyekszik törleszteni a novemberben lelőtt vadászbombázóért.

Rovatok