Index Vakbarát Hírportál

Tüzet nyitottak egy buszra Kenyában, a muszlim utasok védték meg a keresztényeket

2015. december 21., hétfő 22:07

Két ember meghalt, és a rendőrség szerint négy továbi utas megsebesült, amikor szomáli iszlamisták tüzet nyitottak egy buszra Manderában, Északkelet-Kenyában. A Reuters  szerint  a támadók felszólították a muszlim utasokat, hogy váljanak külön a keresztényektől, de egy muszlim szemtanú szerint erre nem voltak hajlandók.

A szemtanú szerint az as-Sabáb tíz fegyverese felszállt a buszra, ekkor szólították fel a muszlimokat, hogy különüljenek el. Abdi Mohamud Abdi azt mondta, a muszlimok adtak a ruháikból a keresztény utasoknak, hogy muszlimnak higgyék őket is a támadók.

Egy évvel ezelőtt ugyanezen a környéken végeztek ki 28 nem muszlim buszutast egy Nairobiba tartó buszon az as-Sabáb tagjai. A terrorszervezet a Reutersnek azt a tájékoztatást adta, hogy "egyes keresztény ellenségeink meghaltak, mások megsérültek".

A tavalyi támadás óta a Manderából induló buszok általában rendőri kíséretet kapnak, de mivel ez a busz elhajtott egy rendőri ellenőrzőpont mellett, ezt a járatot nem kísérték rendőrök. 

Az as-Sebáb újra elmondta: addig nem hagynak fel a támadásokkal, amíg Kenya vissza nem vonja erőit egy Szomáliában harcoló Afrikai Unió-kontingensből.

Rovatok