Index Vakbarát Hírportál

A támadók egyik barátja hangolhatta össze a Bataclan elleni merényletet

2015. december 21., hétfő 16:34 | aznap frissítve

A francia nyomozók egy fontos nyomot vizsgálnak, a november 13-i párizsi támadások túlélőinek és szemtanúinak vallomása alapján, egy új név került ugyanis elő, írja a Le Soir.

A Le Parisien szerint Charaffe el-Mouadant keresik a nyomozók. A 27 éves francia dzsihadista 2013-ban ment Szíriába, és jól ismerte Samy Amimourt, a Bataclan koncertteremnél támadó terroristák egyikét.

A rendőrök azt gyanítják, hogy ő koordinálhatta a koncertteremnél a támadást. Az egyik szemtanú szerint ugyanis, amikor a rendőrök tárgyalni próbáltak a támadókkal, az egyik terrorista megkérdezte egy társától, hogy „felhívja-e Szulejmánt", hogy megtudják, mit lépjenek ebben a helyzetben. A lap szerint Charaffe el-Mouadant ismerték korábban ezen a néven.

Elengedték a Belgiumban elfogott öt embert

Közben újabb öt embert tartóztattak le Belgiumban a 130 ember életét követelő párizsi merényletek kapcsán. Két testvért és egyik barátjukat is őrizetbe vették vasárnap Brüsszelben a Rue de la Clefnél, írja a Le Soir. Két másik embert hétfőn reggel vettek őrizetbe Laekenben.

Hétfő estére azonban az ügyészség bejelentette, hogy mind az öt embert szabadon engedték. Azt egyelőre nem tudni, hogy megtudtak-e tőlük valamit.

Rovatok