Index Vakbarát Hírportál

Pórázon vezetett majmokként ábrázolták Ted Cruz gyerekeit

2015. december 23., szerda 19:46 | aznap frissítve

Ted Cruz republikánus elnökjelölt kislányairól publikált sértő karikatúrákat a Washington Post. A politikus tiltakozása után a lap levette honlapjáról a rajzokat és azzal védekezett, hogy a felelős szerkesztő nem látta azokat a megjelentetés előtt, írja az MTI.

A Washington Post a hétéves Caroline-t és a négyéves Charlotte-ot kis mikiegér-figurás majmokként ábrázolta, akiket édesapjuk pórázon vezet. Az újság honlapjáról szerdára virradóra távolították el Ann Telnaes rajzát, helyette Fred Hiatt felelős szerkesztő sorai jelentek meg.

"Szerkesztőségi politikánk általában mellőzi, hogy politikusok gyermekeivel foglalkozzék. A megjelentetés előtt nem láttam ezt a karikatúrát. Értem, hogy Ann ez esetben miért tett kivételt és nem követte a szerkesztőség politikáját, de nem értek egyet vele" - írta a lap felelős szerkesztője.

A Politico azt írta, hogy a karikatúra válaszként született Ted Cruz egyik választási kampányfilmecskéjére, amelyen a politikus a két kislányának olvas fel karácsonyi meséket. Ann Telnaes erre azonnal Twitter-üzenetben reagált, azzal, hogy "ha Ted Cruz felhasználja a politikai kampányban a gyermekeit, akkor ne kiabáljon, ha a szerkesztőségi rajzolók is ezt teszik majd".

A texasi politikus egyébként öt hónappal ezelőtt már közzétett olyan kampányvideót, amelyen a kislányai is szerepeltek. Az amerikai politikában általában sem ritka, hogy politikusok a gyermekeikkel jelennek meg, vagy velük készült videókat tesznek közzé. Hillary Clinton 2007-ben, amikor pártja elnökjelöltségéért versenyzett, Chelsea lányával is kampányolt. Rick Santorum, volt pennsylvaniai szenátor és elnökjelölt-jelölt is bevonta a családját a kampányába 2011-ben. 

Rovatok