Index Vakbarát Hírportál

Bevándorlók házait gyújtották fel Németországban

2015. december 24., csütörtök 11:57

Németországban gyújtogatásos támadás történt csütörtökre virradó éjjel két lakóház ellen, írja az MTI.  A házakban rendőrségi közlés alapján uniós állampolgárok és bevándorló hátterű német állampolgárok laknak, a támadásban tizenkét ember megsérült.

A Bajorország tartományi Wallersteinben két szomszédos lakóház lángolt az éjjel, a rendőrség szerint szándékos gyújtogatás miatt, végül száz tűzoltó bevetésével sikerült megfékezni a lángokat. A lakók közül tizenegy ember füstmérgezést kapott, egy pedig égési sérüléseket szenvedett.

A rendőrség szerint nem zárható ki, hogy idegenellenes bűncselekményről van szó, már őrizetbe is vettek egy 22 éves fiatalembert, aki az oltási közben a helyszínen tartózkodott. A nyomozás első megállapításai szerint valószínűleg ő követte el a gyújtogatást, mondta a rendőrség szóvivője a Bayerischer Rundfunk közszolgálati médiának. Németországban nyár óta számos alkalommal támadtak meg szélsőségesek menekülttáborokat és befogadóközpontokat, több gyújtogatás is történt. 

Rovatok