Index Vakbarát Hírportál

Egyelőre Németországban maradhat a Merkel miatt síró menekült lány

2015. december 24., csütörtök 15:33

Legalább 2017. októberig Németországban maradhat családjával együtt az a palesztin lány, aki arról vált híressé, hogy könnyekben tört ki Angela Merkel beszéde alatt, mire a kancellár odament hozzá és megpróbálta megvigasztalni, írja a Guardian. 

A 14 éves lány és családja jelenleg Rostockban tartózkodnak, az információk az ottani bevándorlási hatóságtól származnak, akik a család jól sikerült beilleszkedésével indokolták a döntést. A híres sírós jelenetre akkor került sor, amikor Merkel bejelentette: nem fognak tudni mindenkit befogadni, lesznek olyanok, akiket visszaküldenek. A lány és rokonai Németországba érkezésük előtt négy évet töltöttek egy libanoni menekülttáborban.

Becslések szerint az idei év végéig több mint egymillió menedékkérelmet adnak majd be összesen Németországban, ami a tavalyi szám négyszerese, és komoly kihívás elé állítja a német menekültügyi rendszert. Joachim Gauck államfő nemrég köszönetet mondott mindenkinek, aki önkéntesként segített a menekülteknek, és nyílt párbeszédet kezdeményezett az állampolgárokkal az ügyről. Olyan megoldást szeretnénk találni, amit a többség támogatni tud, mondta. 

Rovatok