Index Vakbarát Hírportál

Rekordáron kelt el egy luxusingatlan Hongkongban

2015. december 25., péntek 11:37

76,7 millió dollárért kelt el egy luxusingatlan Hongkongban karácsony előtt pár nappal - írja a yahoonews. Ezzel a város, de vélhetően egész Ázsia legdrágább ingatlanjával büszkélkedhet az új tulajdonos. A nyilvánosságot kerülő vevő egy 532 négyzetméteres luxusapartmanja egy lakóépület negyvenhatodik emeletén helyezkedik el és a város egyik fő nevezetességére, a Viktória-kikötőre néz, amely elválasztja Hongkong szigetet a Kowloon félszigettől. 

Az épület tetején elhelyezkedő lakást - amihez egy 164 négyzetméteres tetőtér is tartozik - eredetileg 83,4 millió dollárért kínálták a társasház lakásait értékesítő Henderson Land Properties oldalán honlapján. 

Az eddig legmagasabb árat a Frank Gehry által tervezett Opus Hong Kong teljes nyolcadik emeletén elterülő ingatlanért fizették. A vevőnek 51 millió dollárt ért meg az ingatlan. 

Bár sokan attól tartanak, hogy ezek az árak befolyásolják az ingatlanpiac alakulását, a szakértők szerint ezek a rekordösszegek nincsenek hatással az általános ingatlanpiacra, amely az egyik megkérdezett szakértő szerint egyáltalán nem dübörög annak ellenére, hogy a város leginkább arról híres, hogy magas bérleti díjait már csak nagybefektetők tudják kifizetni és a hétmilliós város lakosai egyre inkább kiszorulnak.

Rovatok