Index Vakbarát Hírportál

Soros már bánja, hogy Obamát támogatta

2016. január 1., péntek 09:25

Hillary Clinton emailjei közül újabbakat tett közzé az amerikai Külügyminisztérium. Az egyikből kiderül: Soros György utólag már bánta, hogy nem az egykori First Ladyt támogatta 2008-ban.

A TheHill.com cikke szerint a demokrata párt egyik legnagyobb támogatójaként számon tartott Soros György Hillary Clinton egyik közeli barátjának árulta el, hogy már sajnálja, hogy Obama mögé állt a 2008-as demokrata párti elnökjelölt-állító előválasztáson. Az információ egy 2012 májusában Hillary Cintonnak címzett levélből derült ki, ebben az áll, hogy Soros egy vacsora alatt sajnálkozott döntése miatt Neera Tandennek, a Center for American Progress elnökének.

Elmeséltem neki, hogy veled dolgoztam az előválasztáson, mire azt felelte, hogy lenyűgözte, hogy téged mindig elért, ha valamit meg akart beszélni, míg az elnökkel még egyszer sem találkozott. Én azt hittem, ezen már túl esett. Aztán megjegyezte, hogy sajnálja az elnökjelölő gyűlésen hozott döntését, és nem fél beismerni, hogy hibázott.  

Egy 2012 augusztusi cikk szerint Soros 5 millió dollárral támogatta Obama 2008-as kampányát de ennek ellenére később úgy érezte, az elnök levegőnek nézi. Az akkori állítások szerint Soros továbbra is Obama támogatója maradt, de csalódott az elnökben emberileg és szakmailag is, különösen akkor, amikor az elnökkel globális gazdasági problémákról szeretett volna beszélni, de megkeresésére semmiféle reakciót nem kapott.

Szartak rá! Pedig kurvára nem akart semmi felhajtást, nem akarta, hogy vacsorát rendezzenek neki vagy partyt a Fehér Házban, csak szerette volna, ha komolyan veszik 

- nyilatkozta még 2012-ben Soros egyik közeli barátja az esetről. 

Rovatok