Index Vakbarát Hírportál

Tüzet nyitottak egy tel-avivi bárban, két ember meghalt

2016. január 1., péntek 14:47

Két ember meghalt, négyen súlyosan, legalább ketten könnyebben megsérültek, miután Tel-Aviv központjában tüzet nyitott egy támadó. Egyes híradások már 10 sérültről tudnak.

A biztonsági kamera felvételét látva apja azonosította a merénylőt. A körözött férfi 29 éves izraeli arab, aki biztonsági őrként dolgozó apjától lopta a merényletben használt fegyvert. Több rendőrségi egység keresi városszerte.

A sérülteket kórházba szállították. Az üzletek a támadás körzetében bezártak a helyi média beszámolói szerint.

Frekventált vendéglátóhelyen nyitott tüzet

Egy férfi automata fegyveréből tüzet nyitott Tel-Aviv belvárosában, a Simta Bar vendéglátóhelyen étkezőkre, majd elmenekült, írja az MTI. A rádió híradása alapján egyelőre ellentmondásosak az információk arról, hogy a rendőrségnek sikerült-e elfognia a lövöldözőt, noha több gyanúsnak vélt embert letartóztattak és két helikopter is körözött Tel-Aviv belvárosa fölött.

Egy helyi beszámoló szerint a Dizengoff utcában, egy frekventált belvárosi részen történt a lövöldözés. Egy fültanú a fegyverropogásra először azt hitte, petárdát robbantanak. Utána arra lett figyelmes, hogy mindenki fut, amerre lát, volt, aki a vécébe menekült, mások épületekbe a környéken. Sokan sírva hívták fel szeretteiket a támadás után.

A rádióban megszólaló egyik szemtanú elmondta, hogy az emberekkel teli bár üvegfala előtt, az utcán megállt egy harminc év körüli fekete hajú férfi, elővette fegyverét, majd lőni kezdte a bent tartózkodókat.

Azonnal megjelentek a mentők, volt, akit a helyszínen próbáltak újraéleszteni. Aztán egyre több sarkon megjelentek a felfegyverzett katonák, rendőrök. De fél órával később a környező háztömböknél már visszatért az élet a rendes kerékvágásba.  Egy helybeli bártulajdonos azt mondta, nem emlékszik, hogy a környéken ekkora támadás történt volna a közelmúltban.

A biztonságiak egyelőre nem tudják, hogy merényletről vagy bűnügyi indíttatású akcióról van-e szó, mert az elkövetés módja nagyon eltér a több mint három hónapja tartó erőszakhullám eddigi, késsel vagy szándékos gázolással végrehajtott merényleteitől. A Sin Bet belbiztonsági szolgálatnak nem volt tudomása egy ilyen akció előkészítéséről.

Rovatok