Index Vakbarát Hírportál

Harmincnégy holttestet találtak az Égei-tenger török partjainál

2016. január 5., kedd 10:50

Menekültek fulladtak az Égei-tengerbe, Törökország nyugati partján újabb holttesteket találtak, így már harmincnégyen vannak a halottak. Három gyerek is volt köztük. Huszonnégy holttestet Ayvalik közelében vetett partra a víz, tíz másikat Dikili környékén találtak meg.

Az MTI szerint a menekültek Dikili környékéről próbáltak meg átjutni a Görögországhoz tartozó Leszbosz szigetére, de csónakjuk felborult. A parti őrség nyolc embert kimentett a vízből. Azt egyelőre nem közölték, hogy az áldozatok és a túlélők melyik országból származnak.

Olaszország kész visszaállítani az ellenőrzést a szlovén határon. A Corriere della Sera úgy értesült, hogy a római belügyminisztériumban már kidolgozták az olasz-szlovén határellenőrzés újbóli bevezetésének tervét és átadták Angelino Alfano belügyminiszternek. A tervezetben rendkívülinek nevezett intézkedések akkor lépnek életbe, ha a Szlovénia felől érkező bevándorlók száma hirtelen jelentősen megugrik és a szlovén hatóságok „eddigi együttműködése megszűnik”.

Rovatok