Index Vakbarát Hírportál

Nem érdekelte a tábla, megáradt folyóba hajtott az iskolabusszal

2016. január 5., kedd 17:17

Huszonhat diákot kellett kimenteni kedden egy megáradt folyóban rekedt iskolabuszról az angliai Yorkshire közelében. A sofőr figyelmen kívül hagyta az útlezárásra figyelmeztető táblát, az elöntött részre hajtott, ahol a busz megállt. A balesetben senki sem sérült meg, a diákokat és a buszvezetőt is kimentették – írja a BBC

Az utat azért zárták le, mert karácsony és szilveszter között sokat esett, és a megáradt folyó lehetetlenné tette a haladást. Az Egyesült Királyság középső területein több helyen van árvízi készültség, Yorkshire környékén tizenöt út még mindig le van zárva a magas vízállás miatt.

„Alapos okunk volt rá, hogy kitegyük az útlezárásra figyelmeztető táblákat: az, hogy az emberek biztonságban legyenek” – mondta Don Mackenzie, Yorkshire térségének tanácsosa. Szerinte az elöntött részeken lehetetlen megmondani, mennyire mély a víz, ezért könnyen úgy járhatnak az autósok, ahogy az iskolabusz is.

A diákok mind eláztak és átfagytak. A legtöbb gyereket hazavitték a szülei az eset után, de volt olyan is, aki csak száraz ruhát kapott, és mehetett vissza az iskolába.

Rovatok