Index Vakbarát Hírportál

Belgiumban is megtanítják a migránsokat arra, hogyan bánjanak a nőkkel

2016. január 7., csütörtök 11:11

Tanfolyamot indítanak a nők tiszteletéről és a nőkkel való helyes viselkedésről a migránsok számára, ezt Theo Francken menekültügyi és migrációs államtitkár jelentette be. 

Az Új Flamand Szövetség (N-VA) politikusa elmondta, hogy norvég minta alapján néhány héten belül minden belga menekültügyi központban bevezetik a nőkkel való viselkedésről szóló felvilágosító tanfolyamot.

Theo Francken hozzátette, hogy Jan Jambon belügyminiszterrel munkacsoportot hozott létre, amely további konkrét intézkedéseken dolgozik a befogadó központokban eddig tapasztalt és a lehetséges incidensek megelőzése érdekében.

Ahogy arról korábban írtunk, foglalkozást indít Norvégia az országba érkező menekülteknek, hogy elmagyarázza, nem minden nő prostituált, csak azért, mert alkoholt fogyaszt, nyilvánosan megcsókolja kedvesét és nincs talpig burkába burkolva.

Az integrációt elősegítő kurzus célja, hogy elkerüljék a nyitott társadalom rossz értelmezéséből adódó konfliktusokat, amelyek erősítik az erőszakos, nőkre támadó harmadik világbeliekről alkotott előítéleteket, növelve az idegenellenes szélsőséges pártok népszerűségét.

Dániában a szexuális viselkedési normákról szóló kurzusokat kötelezővé tennék a menekültek számára, hasonlóan a nyelvi foglalkozásokhoz. 

Bajorország már tart is ilyen kísérleti órákat a fiatal menekülteknek a Passauban lévő táborban. Norvégia azonban az élen jár, a kormány már két éve támogatja a hasonló kurzusokat, és most összegzik a tapasztalatokat, hogy a program folytatásáról döntsenek.

Rovatok