Index Vakbarát Hírportál

Turisták buszára lőttek Kairóban

2016. január 7., csütörtök 12:25

Két fegyveres rálőtt egy izraeli turistákra várakozó buszra csütörtökön a gízai piramisokhoz vezető főúton, írja az MTI az al-Maszri al-Jóm című napilapra hivatkozva. A támadáskor a turistabusz a piramisokhoz vezető al-Haram úton álló Három Piramis nevű szálloda előtt várakozott a hotelből éppen kijövő turistákra. A turisták nem sérültek meg, mindössze a buszban és az épületben keletkeztek károk.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy milyen nemzetiségűek voltak a turisták, az al-Maszri al-Jóm című napilap szerint a turisták közül mindössze kettő volt izraeli, míg a Fox News közel-keleti tudósítója szerint izraeli arabok voltak a turisták.

#BREAKING shots fired at an #Israeli group in #Cairo #Egypt. No injuries reported. Damage to the bus and hotel. pic.twitter.com/PeQwV2ynf6

— Yonat Friling (@Foxyonat) 2016. január 7.

A motoron ülő merénylőket a biztonsági erők helyszínen lévő tagjainak sikerült elüldözniük. A támadók behajtottak egy mellékutcába, az egyik menekülőt azonban röviddel később elfogták. Az akcióban a biztonsági források szerint tűzpárbajra is sor került a rendőrök és a merénylők között.

Az elfogott elkövető kihallgatását végző nemzetbiztonsági tisztek jelenleg azt próbálják kideríteni, kapcsolatban áll-e valamely, az országban tevékenykedő terrorszervezettel. A belügyminisztérium szóvivője ugyanakkor már bejelentette, hogy a támadás mögött a Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalom körülbelül tizenöt fiatal tagja áll.

Rovatok