Index Vakbarát Hírportál

Kitiltottak egy kameruni diákot Dániából, mert túl sokat dolgozott

2016. január 8., péntek 17:56

Dánia hazatoloncolt egy kameruni hallgatót az Aarhusi Egyetemről, mert túllépte a külföldi egyetemistáknak megengedett maximum munkaórák számát: heti 15 óra helyett 16 és felet dolgozott.

A harminc éves Marius Youbi villamosmérnöknek tanult, és az egyetem szerint a legjobb hallgatók között volt. A dán integrációs ügynökség decemberben közölte vele, hogy január 8-ig el kell hagynia az országot, csütörtökön repült vissza Kamerunba.

Az ügynökség vizsgálata szerint több olyan hét is volt, amikor az egyetem mellett takarítóként dolgozó Youbi elkövette a szabálysértést, és az sem hatotta meg őket, hogy éves átlagban rendben voltak a munkaórái.

Sajnálom és csalódott vagyok

– mondta a kameruni hallgató a reptéren. Főleg azt bánta, hogy négy és fél év munkája veszett kárba a kiutasítással.

Az egyetem a kiutasítás miatt hozzájárult, hogy Youbi vizsgáit előre hozzák, mindet teljesítette is gond nélkül. Az egyetem egyik oktatója is nyilatkozott, szerinte az egész egyetem teljesen igazságtalannak tartja a döntést, már csak azért is, mert Youbi EU-n kívüliként félévente majdnem kétmillió forintnak megfelelő dán koronát fizetett a tanulmányaiért. Egy petíció is indult a döntés elleni tiltakozásként, ezt mostanáig több mint 18 ezren írták alá.

Rovatok