Index Vakbarát Hírportál

Hárman is megnyerhették a 435 milliárd forintos Powerballt

2016. január 14., csütörtök 09:42 | aznap frissítve

Az egyik győztes szelvényt Los Angeles külvárosában, egy másikat Floridában, a harmadikat Tennessee-ben. 435 milliárd forinton osztozkodhatnak.

Szerda este kihúzták a Powerball nevű amerikai lottójáték nyerőszámait, amivel hárman is megnyerték a főnyereményt. Az egész USA-t lázban tartó nyereményjáték miatt nemcsak a három nyertes örülhet: azok a boltok is 1 millió dollárt kapnak, ahol a győztes szelvényeket feladták, írja a CBS News.

Az egyik Los Angeles külvárosában, a kaliforniai Chino Hills 7-eleven boltja, a másik egy floridai, a harmadik egy Tennessee állambeli lottózó. A nyertesek személye egyelőre nem ismert.

A szerencsések kicsivel több mint 1,5 milliárd dolláron (körülbelül 435 milliárd forinton) osztozkodnak. De ennél jóval kevesebb kerül ténylegesen hozzájuk. A szövetségi adó nagyjából 40 százalék, az államok által lehúzott sáp további 7-12 százalék között mozog. Vagyis nagyjából a nyeremény fele landol a nyerteseknél.

A nyeremény november 4. óta növekszik, akkor 40 millió dollárról indult. Poweball lottót 44 államban lehet vásárolni, valamint Puerto Ricóban és az amerikai Virgin-szigeteken.

Rovatok