Index Vakbarát Hírportál

A fagyos utcán szült Rómában egy hajléktalan nő

2016. január 20., szerda 18:11

Szerdára virradó éjszaka a Szent Péter tér oszlopcsarnokához közeli járdán feküdt épp kartondobozain egy 37 éves, román hajléktalan nő, amikor megindult nála a szülés, írja az MTI. Egy rendőrnő segített neki világra hozni a gyereket, más rendőrök pedig takarókat hoztak, hogy ne fagyjanak meg a mentők megérkezéséig.

Az anyát és a 2,9 kilós újszülöttet a Vatikánhoz közeli Santo Spirito kórházba szállították, ahol meglátogatta őket Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás. Ő személyesen ismeri az asszonyt, többször felajánlotta már, hogy szállást adnak neki, de eddig a nő elutasította ezt. Krajewski érsek bejelentette, hogy a Vatikán kész segítséget nyújtani: egy évre befogadják az anyát és az újszülöttet a Boldog Teréz anya nővérei működtette egyik római egyházi intézménybe.

Közben a Szent Egyed közösség aggódik a római hajléktalanok miatt. Kedden reggel Róma egy másik utcáján megfagyva találtak egy hajléktalan férfit, aki szintén román volt. A katolikus közösség szerint ez az irgalmasságnak szentelt szentévben elfogadhatatlan.

Rovatok