Index Vakbarát Hírportál

Az anya nem bánta meg, hogy fejbe lőtte a politikusnőt

2016. január 20., szerda 11:48

Elkezdődött az a per, amelyben egy anya és lánya áll bíróság elé egy spanyol politikus meggyilkolásért. A Local tudósításából egy rendkívüli történet rajzolódik ki. 

Isabel Carrasco, az ország északnyugati részében található León tartomány kormányzatának vezetője 2011-ben nem újította meg egyik alkalmazottjának, Triana Martineznek a szerződését - Martinez állítása szerint azért, mert nem volt hajlandó lefeküdni főnöknőjével. És amikor ezt elmondta anyjának, Montserrat Gonzaleznek, akkor az annyira bedühödött, hogy elhatározta:

meggyilkolja a konzervatív Néppárt leszbikus politikusát.

A gyűlölet elég sokáig izzott Gonzalezben, mivel csak 2014 május 12-én kerített sort a merényletre. A szemtanúk és az ügyészi nyomozás alapján a nő sállal és napszemüveggel rejtve követte Carrascót León városában, és az egyik gyaloghídon odalépett hozzá, hátba lőtte, majd a földre rogyó politikus fejébe is beleeresztett két golyót. Azután csatlakozott a híd közelében rá várakozó lányához, és elsétált. 

A gyilkosságnak azonban sok szemtanúja volt, egy nyugdíjas rendőr azonnal értesítette a hatóságokat, akik a forró nyomon indulva gyorsan el is kapták az anyját és lányát. A szemtanú kiszúrta a harmadik tettestársat is, egy rendőrnőt, az ő a közelben várakozó autójába dobták be a gyilkos fegyvert.

Gonzalez a tárgyalás keddi nyitónapján nem tagadta tettét: kinyilvánította, hogy lánya megaláztatásáért állt bosszút, és egyáltalán nem sajnálja a 60 éves politikust.

Hazudnék, ha mást mondanék. 

Az ügyész Gonzalezre, lányára és a nekik segítő rendőrnőre, Raquel Gago-ra egyaránt 23 év börtönt kért.

A gyilkosság megrázta Spanyolországot, mely a baszk ETA terrorcselekményeinek 2011-es beszüntetése óta elszokott a politikusok elleni merényletektől.

Rovatok