Index Vakbarát Hírportál

Különös vezetési stílusa buktatta le az ittasan vezető politikust

2016. január 20., szerda 10:17

A szlovákiai Szenc önkormányzati képviselőjét és a Híd parlamenti képviselőjelöltjét ittas vezetéssel vádolja a rendőrség, írja az Új Szó.

A lap szerint Kovács Zoltánt még december közepén állították meg a rendőrök Jaguár típusú luxusautójával, miután a járőröknek feltűnt "különös vezetési stílusa". Kovácsot megszondáztatták, és a vérében 1,27 ezreléknyi alkoholt találtak. A politikust őrizetbe vették, ellene közlekedés veszélyeztetése miatt folyik büntetőeljárás.

Kovács, akivel szemben már vádat is emeltek, azt mondta, hogy nagy hibát követett el, nagyon sajnálja. Ugyanakkor még korainak látta, hogy reagáljon arra a kérdésre, hogy visszalép-e a Híd parlamenti képviselőjelölt listájáról, ahol egyébként az 54. helyen szerepel.

Az Új Szó mellesleg "tankrészegnek" nevezte Kovács ittas állapotát, ugyanakkor a Webbeteg meghatározása szerint az 1,27 ezrelékes véralkoholszint csak ittasságnak felel meg, amikor csökken a helyzetérzékelés, zavar lesz a térlátásban és az egyensúly-érzékelésben, és a reakcióidő megnyúlik. Részegségnek az 1,5-2,5, alkoholmérgezésnek pedig a 2,5-4 ezrelékes véralkoholszint felel meg.

Rovatok