Index Vakbarát Hírportál

Sorra hirdetnek szükségállapotot az amerikai államok

2016. január 22., péntek 00:50 | aznap frissítve

Tennessee, Pennsylvania, Maryland, Virginia és Észak-Karolina államokban is szükségállapotot hirdettek az Egyesült Államok keleti partvidéke felé közelgő vihar miatt, írja a CNN.

Több légitársaság is járatokat törölt már pénteken is Észak-Karolinában, de továbbiak várhatóak szombaton és vasárnap Washington és Baltimore körzetében is. Az érintett államokban koncerteket, tömegrendezvényeket halasztottak el.

Egyelőre még nem tudni, mennyire lesz tényleg erős a vihar, de 75 millió ember lakik azon a területen, amerre elhalad majd. Akár 100 km/h-s széllökések is lehetnek, és egyes területeken akár 60 centi hó is eshet majd.

Péntek délutántól szombat esti a fővárosban ennél is több hó sem kizárt. Ezért nem véletlen, hogy az emberek megrohanták a boltokat, és szinte üresen álló polcokról, hűtőkről érkeztek képek.

Prepping for the snowstorm? One Kroger already got slammed. Share prep photos w/ #CNNWeather https://t.co/8Nm8ckTm4c pic.twitter.com/vVcJMEDTkI

— CNN iReport (@cnnireport) 2016. január 20.

A már most is havas időjárás miatt Barack Obamának is autókonvojjal kellett eljutnia az Andrews légitámaszpontról a Fehér Házba, nem repülhetett az elnöki helikopterrel, a Marine One-nal.

Rovatok