Index Vakbarát Hírportál

Újabb halálos ítéletet hajtottak végre Alabamában

2016. január 22., péntek 06:33 | aznap frissítve

Két év kihagyás után csütörtök este újabb kivégzést tartottak Alabama államban, az Egyesült Államokban, írja az MTI. A 43 éves Christopher Eugene Brooksot végezték ki méreginjekcióval az Atmore-i állami börtönben. A férfi 1992 szilveszterén megerőszakolt, és egy súlyzóval agyonvert egy 23 éves nőt.

A halálos ítéletet azután hajtották végre, hogy a legfelsőbb bíróság megtagadta az elítélt ügyvédjének halasztási kérelmét. Brooks jogi képviselője azért kérte a legfelsőbb bíróságtól a halálos ítélet végrehajtásának felfüggesztését, mert szerinte az államban jelenleg használt méreginjekciót további ellenőrzésnek kell alávetni.

Ez volt ugyanis az első olyan kivégzés, amelyben a midazolam nevű szert alkalmazták. Az elítéltet három jogász, két barátja és egy lelkipásztor kereste fel a kivégzés előtt. A börtön szóvivője azt is tudatta: Brooks a kivégzése előtt két mogyoróvajas süteményt és üdítőt kért utolsó étkezésként.

A hatóságok tájékoztatása szerint helyi idő szerint 18 óra 6 perckor kezdték el beadni Brooksnak a halálos injekciókat, és 18 óra 38 perckor nyilvánították halottnak.

Rovatok