Index Vakbarát Hírportál

3000 menekült gyerek befogadásán gondolkodik a brit kormány

2016. január 24., vasárnap 20:13

David Cameron komolyan fontolóra veszi azt a tervet, ami szerint Nagy Britannia veszi 3000, szülői felügyelet nélkül Európába érkezett menekült befogadását - írja a Telegraph. Cameront az elmúlt időben több ellenzéki politikus is felszólította, hogy tegyen többet a szüleik nélkül Európába érkező gyerekekért. Erre reagálva Justine Greene fejlesztéspolitikai államtitkár szerdán azt reagálta, hogy a kormány napokon vagy heteken belül előáll egy javaslattal, hogy hogyan tehetnének többet ezekért a gyerekekért. A Telegraph szerint a terv, amin Cameron most gondolkodik, a Save the Children nevű civil szervezettől származik. 

A brit kormány korábban azt vállalta, hogy 20 ezer menekültet fogad majd be, első sorban libanoni és jordániai menekülttáborokból, a 3000 gyereket ezen felül engedhetnék be az országba.

Eközben az ellenzési Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn Franciaországban, a calais-i menekülttáborban járt, ahol azt mondta, be kellene engedni a Egyesült Királyságba azokat a menekülteket, akiknek rokonai vannak a La Manche csatorna brit oldalán. 

Rovatok