Index Vakbarát Hírportál

Lecsapott a hideg a Távol-Keletre

2016. január 25., hétfő 09:13

Nemcsak az Egyesült Államokon, hanem a Távol-Keleten is végigsöpört egy cudar hidegfront, Tajvan szigetén nem kevesebb mint ötven halálos áldozatot követelt a szokatlanul hideg idő. A „szokatlan” a szigetország esetében plusz 4 fokot jelent, ami főleg a 10-15 fokhoz szokott idősebbeket viselte meg. A legtöbb halálesetet kihűlés és keringési zavarok eredményezték. 

A hidegfront Dél-Koreában komoly káoszt okozott, több mint 500 repülőjáratot kellett törölni, több ezer turista rekedt az országban, akiknek sebtiben kellett szállást keresni. Japánban a 600 törölt járat mellett halálos áldozatokat is szedett a hideg, öten haltak meg és száz ember került a hideggel összefüggő problémák miatt kórházba. Van olyan prefektúra, ahol 142 centiméter hó esett le pár nap alatt.

Hasonló jelenségről számoltak be Hongkongból, ahol a plusz 3 fok hatvanéves hidegrekordot jelent. Dél-Kínában a helyi lakosok némi hóra is rácsodálkozhattak. De még jobban rácsodálkoztak Okinaván az ónos esőre, melyre még soha nem volt precedens a szubtrópusi szigeten.

(via BBC)

Rovatok