Index Vakbarát Hírportál

Kimosta a 13,5 milliárdot érő lottószelvényt

2016. január 25., hétfő 22:48

A brit lottón január 9-én 66 millió font (27 milliárd Ft) volt a rekordjackpot, és a szervező Camelot két nyertes szelvényről számolt be. Az egyik egy skót házaspáré volt, ők nemrég vállalták a nyilvánosságot. A másik szelvénynek azonban nem jelentkezett a gazdája.

A Camelot ezért a múlt héten közleményben jelezte, hogy a másik nyertes szelvényt Worcesterben vásárolták.

"A húzás előtti este este anyámnál voltak a gyerekeim, ezért elfelejtette ellenőrizni a számokat. Amikor hallottam, hogy itt vették meg a  hiányzó szelvényt, megkérdeztem, tőle, hogy ugye nem a tiéd? Erre átkutatta a házat, aztán később felhívott, hogy tényleg a nyertes számokat játszotta meg. A szelvényt elküldtök a Camelotnak."

Erről Susanne Hinte lánya számolt be, miután az ismerősök körében kitudódott, hogy anyja megütötte a főnyereményt. Szerettek volna névtelenek maradni, de a történtek után persze nem sikerült.

Hinte ugyanis véletlenül kimosta a milliárdokat érő szelvényt, és a számok elhalványultak. A Camelot ilyenkor is fizet, de a szabály szerint a sérült szelvényeket csak 180 nap után vizsgálják meg: ha addig más nem jelentkezik be a főnyereményért, Hinte-ék akkor kezdhetnek örülni.

A Camelot egyelőre nem nyilatkozott, hogy tényleg Hinte-e a másik nyertes, azt viszont közölték, hogy a bejelentés óta több száz kérelmet kaptak Worcesterből. Susanne Hinte postaládáját eközben máris elárasztották a pénzt kunyeráló levelek. A Guardian idézi Hinte lányát, aki szerint anyja még soha nem nyert semmit, világ életében keményen dolgozott, és ha tényleg övé a főnyeremény, gyerekei és unokái jövőjéről gondoskodik belőle, valamint jótékony célokra költi.

Rovatok