Index Vakbarát Hírportál

Ukrajnában 83-an haltak meg a H1N1-es influenza miatt

2016. január 26., kedd 16:25

Ukrajnában már nyolcvanhárom ember, Oroszországban legalább ötvenen haltak meg az új típusú H1N1-es influenzajárvány miatt. 

Ljubov Nyekraszova, az ukrán járványügyi hivatal vezetője szerint a legtöbb, huszonhat haláleset az Odesszai megyében volt. A H1N1-es influenzajárvány miatt meghalt emberek mind a rizikócsoportokba tartoztak: vagyis a gyerekek, a terhes nők, a cukorbetegek, az asztmások, az idős emberek, az egészségügyi dolgozók és a szolgáltatásiparban dolgozók. A 2009-2010-es H1N1 járvány idején Ukrajnában öt hónap alatt majdnem 6,5 millió ember betegedett meg és 1127-en vesztették életüket, írja az MTI. 

Az oroszoknál az ország déli részén fekvő Rosztovi területen nyolcan haltak meg eddig a vírus miatt, a szomszédos Volgográdi területen legalább tizenegyen, Dagesztánban négy felnőtt és egy gyermek halt meg, és a múlt héten két beteg meghalt Jekatyerinburgban és a déli Adigeföldön. Haláleseteket regisztráltak a nyugati Brjanszki, a délnyugati Belgorodi és Vlagyimiri területeken is. Veronika Szkvorcova orosz egészségügyi miniszter a héten azt mondta, hogy az influenzajárványt teljesen ellenőrzés alatt tartják az országban.

Örményországban az év eleje óta tizennyolcan haltak meg az új típusú influenzában, a szomszédos Grúziában három halálesetet regisztráltak.

Rovatok