Index Vakbarát Hírportál

Napokig állt sorba az egészségügyi hivatal előtt, halálra fagyott

2016. január 27., szerda 13:23

Meghalt egy Szíriából származó menekült, miután napokig fagyoskodott a berlini egészségügyi és szociális hivatal (Lageso) előtt, írja önkéntesek beszámolója nyomán a Local.

Megtörtént. Egy 24 éves szíriai férfi, aki napokig várt a mínuszokban a latyakban.

– írta a Facebookon Reyna Bruns, aki szerint a férfinak láza volt, reszketett, majd a mentőautóban leállt a szíve. Ezt egyelőre sem a Lageso, sem a rendőrség nem tudta megerősíteni a Spiegel Online szerint. De egy önkéntes azt állítja, ott volt a férfival a mentőautóban, amikor meghalt.

 

So. Jetzt ist es geschehen. Soeben ist ein 24-jähriger Syrer, der tagelang am Lageso bei Minusgraden im Schneematsch...

Posted by Reyna Bruns on Tuesday, January 26, 2016

Burns szerint emellett legalább négy nő elvetélt, miközben a hivatal előtt állt sorban. Mint írta, meg kellett volna előzni ezeket a tragédiákat, hiszen nem napok, hanem hónapok óta tudott, hogy milyenek a körülmények a hivatalnál. Emellett beszámol több újraélesztésről, szívrohamot kapó, elájuló emberekről.

A szintén önkéntes Diana Henniges szerint a menekült halálának egyértelmű oka: az elképesztő várakozási körülmények a Lagesónál. A nő szerint a férfinak influenzaszerű tünetei voltak, de még lázasan is jelentkeznie kellett a hivatalban. 

Az egészségügyi és szociális hivatalt számos kritika érte az elmúlt hónapokban, decemberben vezetőjét is leváltották. Henniges szerint ettől nem reális azt várni, hogy egycsapásra forradalmasítja a hivatal szervezettségét, irányítását. 

Rovatok