Index Vakbarát Hírportál

Most is egy menekültszálláson él a Merkellel szelfiző férfi

2016. január 28., csütörtök 10:13

Továbbra is a berlin-spandaui menekültszálláson él, és alig változott a helyzete annak a férfinak, aki múlt szeptemberben Angela Merkel német kancellárral szelfizett, írja az MTI.

A Ciceró című magazinban csütörtökön megjelent interjúban az Irakból elmenekült  Sákir Kedida nevű férfi azt mondta, otthon földműves volt, most földönfutó. A férfi az Iszlám Állam terroristái által üldözött jazidi közösséghez tartozik. Felesége és öt gyereke várja a családegyesítést, hogy újra együtt lehessenek Németországban.

Az interjúban Kedida azt mondta: Angela Merkel a jazidik védőszentje, aki új otthont teremtett népének Németországban, nem csak rövid időre, hanem mindörökre.

Kedida a mai napig őrzi telefonján a Merkellel készült szelfit. Szeptemberben több párt is bírálta a kancellárt a fénykép miatt, mondván: az ilyen képek erősítik a menekültáradatot, amit Angela Merkel azzal utasított vissza, hogy, ha bocsánatot kell kérni azért, ha valaki vészhelyzetben barátságos arcát mutatja, akkor az nem az ő országa.

Rovatok