Index Vakbarát Hírportál

Ez Elton John törvénye!

2016. január 28., csütörtök 23:10

Csütörtökön az azonos nemű párok élettársi kapcsolatát is szabályozó törvényjavaslatról vitázott az olasz szenátus. Érdekes módon Olaszország az egyetlen jelentős nyugati ország, ahol a melegek együttélését a jog semmilyen módon nem szabályozza – a hiányosság miatt már a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is elmarasztalta az országot.

Marilena Grassadonia, az Egynemű Szülők Társaságának elnöke szerint a melegjogi szervezeteknek nagyon résen kell lennie, de a vita alapjául szolgáló törvénytervezet mégis jó alapja lehet egyenjogúsági törekvéseiknek. 

A tervezet ellen kisebb csoport tüntetett a szenátus épülete előtt. Szerintük a jogszabály végül a melegházasság törvényesítéséhez fog vezetni, és ez számukra elfogadhatatlan. Giorgia Meloni szélsőjobboldali képviselő a melegjogokat is új megvilágításba helyezte, amikor nem az egyenlőség meglétét vonta kétségbe, hanem pont az egyenlőséget hiányolta:

Ez rendkívül képmutató törvény, a gazdagoknak szóló törvény. Olyan törvényről beszélünk, amely azoknak az egynemű pároknak teszi lehetővé az örökbefogadást, akiknek van pénzük külföldről adoptálni. Ez Elton John törvénye.

A római katolikus ország megosztott a kérdésben. A törvény ellenzői szombatra több tízezres megmozdulást terveznek "a Család napja" elnevezéssel.

(via Euronews)

Rovatok