Index Vakbarát Hírportál

Tizenegyen haltak meg egy mexikói születésnapi lövöldözésben

2016. február 1., hétfő 12:12

Tizenegy ember halt meg Mexikó déli részén egy születésnapi ünnepségen kitört lövöldözésben - írja az  MTI. A tragikus incidens pénteken este történt a Coyuca de Catalán közeli Cundancito faluban.

A támadók a helyszínre érkező járőrökre is tüzet nyitottak, akik emiatt kénytelenek voltak visszavonulni.

A partit valakinek a 15. születésnapja alkalmából tartották, amit Latin-Amerikában kiemelt eseményként ünnepelnek és hagyományosan "quiceanera" néven emlegetnek.

Michoacanhoz hasonlóan az ország legszegényebb államai közé sorolt Guerreróban is elharapództak a kábítószer-terjesztéssel összefüggő bandaháborúk, Mexikón belül itt a legmagasabb a gyilkosságok és emberrablások aránya.

Ebben a Csendes-óceán parti államban veszett nyoma 43 főiskolai diáknak 2014 szeptemberében. A vizsgálatok szerint az igualai Ayotzinapa tanítóképző főiskola diákjait, akik az 1968-as tlatelolcói mészárlás évfordulóján tüntettek, rendőrök adták át a Guerreros Unidos helyi drogkartellnek, aminek emberei meggyilkolták, majd elégették őket. Letartóztatták a város polgármesterét is, mert a gyanú szerint az ő utasítására hurcolták el a rendőrök a diákokat.

Rovatok