Index Vakbarát Hírportál

Kisebb incidensek, 6 szexuális zaklatás a kölni karneválon

2016. február 4., csütörtök 20:14 | aznap frissítve

A szilveszteri tömeges szexuális zaklatások és rablások után nagyon tartottak a kölniek az idei karneváltól. Most annak örülnek, hogy a karnevál első napján kevesebb incidens és szexuális zaklatás miatt érkezett bejelentés, mint tavaly ilyenkor.

A Kölner Stadtanzeiger szerint a karneváli mulatság első napján tavalyhoz képest kevesebb helyszíni bírságot szabott ki a rendőrség, és kevesebb feljelentés érkezett, valamint jelentősen kevesebb embert kellett kitiltani a szabadtéri rendezvényekről. Mindez részben a rossz időjárásnak és a kevesebb látogatónak is köszönhető. 

Eddig hat esetben tettek bejelentést szexuális zaklatás miatt. A kölni rendőrség összesítése szerint két ismeretlen egy 42 éves belga újságírónőt molesztált, aki éppen élő adásba jelentkezett be Kölnből. Bejelentés érkezett amiatt is, hogy egy biztonsági őr 25 euró vagy egy csók ellenében akart beengedni egy nőt a rendezvényre. A többi bejelentés fogdosás és szexuális tartalmú beszólogatás miatt érkezett. Az elkövetők származásáról most nem közölt adatokat a rendőrség.

A rendőrség ezen kívül több esetben intézkedett zsebtolvajlás, testi sértés, szóbeli inzultus vagy rongálás miatt.  21 emberrel szemben intézkedtek hatósággal szembeni ellenszegülés és lőfegyverrel, robbanóanyaggal való visszaélés miatt. Utóbbi esetek elsősorban petárdázás, illetve a jelmezekhez használt lőfegyverutánzatok miatt történtek.  

Kölnben csütörtökön kezdődött el a karneváli szezon a nők farsangja néven is ismert népünnepéllyel. Az utcai mulatságok február 9-ig tartanak.

A biztonsági intézkedéseket a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadások és rablások miatt megszigorították, a városban két 12 órás műszakban összesen több mint kétezer rendőr ügyel a biztonságra. 

Rovatok