Index Vakbarát Hírportál

Ötven felett tart a szexuális zaklatások száma a kölni karneválon

2016. február 9., kedd 17:55

A karnevál csütörtöki kezdete óta 55 szexuális bűncselekmény miatt tettek feljelentést Kölnben és térségében, írja az MTI a helyi rendőrség közleményére hivatkozva. Az öt nap alatt összesen 673 feljelentést tettek, a szexuális bűncselekmények skálája pedig a szexuális sértegetéstől a nemi erőszakig terjed.

A karnevál egyik csúcspontja hétfőn volt, addig 432 embert állítottak elő, 99-et vettek őrizetbe és 1369 kitiltást rendeltek el. Hétfőn este egy verekedés is történt, amelyben három ember sérült meg, és amelyet egy szexuális támadás előzött meg. Az intézkedés során egy 27 éves és egy 36 éves észak-afrikai férfit vettek őrizetbe.

A rendőröknek hétfőn meg kellett fékeznie egy erőszakoskodó szélsőjobboldali csoportot is. Az akció közben két egyenruhás megsérült. Ezen kívül több kelet-európainak vélt zsebtolvajt is elfogtak, akiknek lopás miatt már korábban is volt dolguk a kölni rendőrséggel.

A rendőrség korábbi közleménye szerint az esti órákban az alkoholfogyasztás növekedésével az agressziós potenciál is fokozatosan emelkedett az idei karneváli szezon alatt.

Rovatok