Index Vakbarát Hírportál

Hetven év után találtak egymásra a szerelmesek

2016. február 11., csütörtök 12:35

16 óra repülés és négy átszállás után Ausztráliában találkozott újra a 93 éves Norwood Thomas és 88 éves Joyce Durrant Morris, a szerelmespár, akik még 1944-ben ismerkedtek meg Londonban. Az interneten találtak újra egymásra, miután több mint hetven évig egyáltalán nem hallottak a másikról, írja a Mashable.

A pár nem sokkal a normandiai partraszállás előtt ismerkedett meg Londonban. Thomas 21 éves volt, Durrant mindössze 17. Első találkozásuk után minden szabadidejüket együtt töltötték, de néhány hónappal később Thomast ejtőernyős bevetésre küldték Európába. Búcsúajándékul adott még egy fotót a lánynak.

Durrant a fiát kérte meg, hogy keresse meg az interneten egykori szerelmét. Miután kapcsolatba léptek egymással, Skype-on beszéltek mindennap. A nő már évtizedek óta Ausztráliában él, nem sokkal a férfi kiküldetése után költözött el Londonból, a háború után ezért nem találkoztak. A történetüket több újság megírta, és egy új-zélandi légitársaság úgy döntött, hogy segít találkozni a párnak.

Mind a ketten családot alapítottak a közel hetven év alatt, Thomas felesége 2001-ben halt meg, Durrant közel harminc éve vált el férjétől. Nem mondják, hogy újra lángol a szerelmük. „Olyan, mintha egy nagyon közeli, régi baráttal találkoznék – mondta a lapnak Thomas. – Még most is elepedek, hogy lássam a mosolyát.”

Rovatok