Index Vakbarát Hírportál

Hat gyerek meghalt, amikor építési törmelék zuhant az iskolabuszukra

2016. február 11., csütörtök 11:25 | aznap frissítve

Hat középiskolás fiatal meghalt, három ember pedig megsérült csütörtök reggel a nyugat-franciaországi Rochefort településnél, amikor az iskolabuszukra rázuhant egy teherszállító járműről leesett fémdarab.

A buszon 17-en utaztak (15 középiskolás és két sofőr), a buszt vezető sofőr és két fiatal súlyosan megsérült, de nincsenek életveszélyes állapotban, nyolcan sértetlenül úszták meg a balesetet, írja az MTI. Az építési törmeléket szállító kamiont vezető sofőrt már kihallgatták, nem fogyasztott alkoholt.

Szerdán két gyerek halt meg, és hét sebesült meg, amikor a jeges úton megcsúszott és felborult az iskolabuszuk a kelet-franciaországi Jura hegységben, Montbenoit kisvárosnál.

Francois Hollande francia államfő közleményben fejezte ki együttérzését az áldozatok hozzátartozóival és biztosította őket a nemzet szolidaritásáról. "A kormány minden támogatást megad a rochefort-i baleset áldozatai családjainak és osztozik fájdalmukban" - írta a Twitteren Ségolene Royal közlekedési és környezetvédelmi miniszter.

Rovatok