Index Vakbarát Hírportál

Füvező magyar került bajba Dubaiban

2016. február 11., csütörtök 17:51

Egy 22 éves magyar diákot azzal gyanúsít a dubai bíróság, hogy hasist szívott egy buliban. A dubai The National napilapban csak S.A. monogrammal említett diák ügyvédje azzal védekezett a csütörtöki tárgyaláson, hogy

a srácnak egy lány adta a cigit egy nagy buliban, a fiú pedig nem tudta, hogy hasis van benne, ezért beleszívott.

Védője azt állítja, hogy SA még csak nem is dohányzott soha, ezért nem tudja megkülönböztetni a hasisos cigit a nem hasisostól. A magyar fiút január 7-én tartóztatták le, miután a lány, akitől a spanglit kapta, rendőri nyomásra felnyomta őt és mindenkit, aki hasist szívott a buliban. S.A. ügyében március 7-én várható ítélet.

Dubaiban zéró tolerancia van a kábítószerhasználatra, még kis mennyiség fogyasztásáért és birtoklásáért elég könnyen osztogatnak pár év börtönt a gyanútlan európai turistáknak. 2007-ben például egy brit férfit 4 év börtönre ítéltek, mert a cipője talpán minimális mennyiségű, nagyjából 0,003 grammnyi, vagyis egy szem kristálycukornál nem nagyobb mennyiségű marihuánát. Ráadásul Dubaiban sok olyan szer is illegális, amit Európában simán felír az orvos, például több nyugtató, de még a mák is kábítószernek számít.

Rovatok