Index Vakbarát Hírportál

Pap és HIV-fertőzött is érintett az olasz pedofilbotrányban

2016. február 12., péntek 14:49 | aznap frissítve

Tizenegy embert vett őrizetbe csütörtökön az olasz rendőrség Lombardia és Emilia-Romagna tartományokban, mert a gyanú szerint fiatalkorúakkal létesítettek szexuális kapcsolatot. A most előállított személyek között van egy 45 éves egyházmegyés pap, egy fociedző, egy helyi rendőr és egy 56 éves HIV-fertőzött is, írja a La Stampa.

A rendőrség hat hónapja nyomozott a prostitúciós hálózat után. A közösségi oldalakon és internetes fórumokon gyűjtötték az adatokat a pedofilokról. A nyomozás szerint négy 16 és 17 év közötti fiú sérelmére követték el a bűncselekményeket, akiknek az előállítottak ajándékokat és pénzt adtak az együttlétekért cserébe.

A nyomozás akkor indult el, amikor az egyik fiú édesanyja észrevette, hogy a gyereke telefonján szexuális tartalmú üzenetek vannak. A szülő ekkor jött rá, hogy a fia és három barátja maguk találták ki, hogy meleg férfiaktól csalnak ki pénzt azért, hogy pucéran pózolnak és randevúznak velük. Mindezt úgy, hogy felnőttnek adták ki magukat.

Az elején még elfutottak a helyszínről a pénzzel, de később már szexuálisan is közösültek a férfiakkal. A 11 őrizetbe vett azt állította, nem tudták, hogy kiskorúakról van szó, de a fiúk vallomásai és a nyomozók által átnézett smseik alapján tisztában voltak ezzel a ténnyel.

A letartóztatott pap, Diego Rota 399 euró értékben adott mobiltelefont a fiúknak, akiket abba is belekényszerített, hogy ingyen közösüljenek vele. „Majd akkor kaphatsz alamizsnát, ha elég jól csinálod, amit kell” – mondta egyiküknek. Rotától elhatárolódik a püspökség, akik mindenben segítik a hatóságok nyomozását.

Az 56 éves HIV-fertőzött ügyében nemcsak kiskorú ellen elkövetett szexuális bűncselekmény miatt nyomoznak. Ő óvszer nélkül létesített testi kapcsolatot az egyik fiúval, ez pedig szándékos veszélyeztetésnek minősül.

Rovatok