Index Vakbarát Hírportál

A német férfi levelet írt az anyának, miután elrabolta és megölte a gyerekét

2016. február 13., szombat 23:29 | nyolc éve frissítve

Levélben fejezte ki együttérzését a családnak az a német férfi, aki tavaly nyáron elrabolt, megerőszakolt, majd meggyilkolt egy hatéves kisfiút. A levelet nem sokkal a gyermek meggyilkolása után küldte, amikor még semmit nem lehetett tudni a kisfiú sorsáról, és a tettes sem volt meg. Ez a férfi volt az, aki októberben egy menekült kisfiút is elrabolt. Őt szintén meggyilkolta.

A 6 éves Elias tavaly július 8-án kiment a potsdami házuk előtti játszótérre. Anyja egy óra múlva hívta, hogy jöjjön vacsorázni, de a kisfiúnak nyoma veszett. A gyermeket hónapokon át hiába keresték. Önkéntesek százai kutattak után, átfésülték a környékbeli erdőt és a folyót is.

Potsdamer Neuesten Nachrichten most azt írja: a gyermek elrablója és gyilkosa, a 32 éves Silvio S. nem sokkal a kisfiú eltűnése után levelet írt az anyának, amiben részvétét fejezte ki neki amiatt, hogy "a kisfiút megfojtották". A férfi cinikus módon a levelet a haveli temetkezési vállalat címéről adta fel. A levelet azonban rosszul címezte meg, így az soha nem jutott el az anyához. A posta visszaküldte azt a feladónak, azaz a temetkezési vállalatnak.

A temetkezési vállalat tavaly augusztus elején adta át a levelet a rendőrségnek. A rendőrségen a levelet grafológus szakértő vizsgálta meg, és DNS-nyomokat is rögzítettek rajta, de ez alapján nem sikerült a férfi nyomára bukkanni.

Furcsa, hogy  erről a levélről akkor egyáltalán nem tett említést a rendőrség. A nyilvánosságban a kisfiút továbbra is eltűntként kezelték, képe újra és újra megjelent az újságokban, sőt egy repper egy dalt is írt róla.

A férfi azután bukott le, hogy tavaly október elsején Berlinben a menedékkérőkkel foglalkozó hivatal udvarán fogott kézen egy családjától elkeveredett, 4 éves bosznia-hercegovinai kisfiút. Hazavitte magával, többször megerőszakolta, és már másnap megfojtotta. A gyermek holttestét először a házuk tetőterében rejtette el, majd az autójába rakta és egy Berlinhez közeli településen hagyta.

A kisfiút kézen fogva vezető férfiról felvételeket készítettek a köztéri kamerák, de ezek nem voltak jó minőségűek. Amikor férfi anyja másnap meglátta a képet az újságban, mégis felismerni vélte a fiát. Rá is kérdezett nála, nem ő van-e a képen, és fia már akkor bizonytalan választ.

A rendőrség hetekkel később jobb minőségű fotókat is közzétett, az anya ezek alapján már egyértelműen felismerte a fiát, és értesítette a rendőrséget.

Ezután találták meg október 29-én a nyomozók a férfi kocsiját a boszniai kisfiú holttestével. Silvio S. a kihallgatásán a 6 éves Elias meggyilkolását is bevallotta. Az ő holttestét egy hétvégi telken találták meg elásva.  

A büntetlen előéletű férfi biztonsági őrként dolgozott. Szomszédai szégyenlős és félénk embernek ismerték. Barátnője nem volt. Jelenleg igazságügyi elmeorvosi vizsgálat alatt áll, hogy büntethetőségéről döntsenek.  

Rovatok