Index Vakbarát Hírportál

Cipővásárlásnak indult, fegyveres rablás, gázolás és vérfürdő lett a vége

2016. február 15., hétfő 07:40

A cipőgyártás, a cipővásárlás és a cipőviselés szörnyű következményekkel járhat. Ott van az Egy fiúról, amiben a kissrác, Marcus lábáról lelopják a vadiúj edzőcipőt; a Kele, amiben Tüske cipészmester kétoldali tüdőgyulladást kap a csirizes tál fölött (aztán inkább elmegy parasztnak, de ez most irreleváns); sőt, Efrájim Kishon is úgy átkozta el a kórházi portást, hogy „dögölj meg cipőben, Sebeseki!”

Van, hogy az ember cipőt akar, aztán egész más lesz belőle. Brooklynban például egy cipővásárlásnak induló mindennapos adásvétel fegyveres rablásba, gázolásba, és csonkítással végződő vérfürdőbe torkollt.

Disarmed

A rendőrség a New York Postnak azt mondta, hogy egy 17 éves támadó megpróbált elrabolni egy drága edzőcipőt az eladótól, aki utána elgázolta a dzsipjével, de úgy, hogy leszakadt a karja. Igen, kicsit sok ez így egyszerre, elmondjuk lassabban.

Van egy Wallapop nevű alkalmazás; nagyjából úgy működik, mint a Craiglist apróhirdetési oldal, csak mobilon fut. Ezen láthatjuk, hogy a közelünkben ki mit árul, és ha meglátunk valamit, ami megtetszik, megbeszélhetünk egy találkozót, és lebonyolíthatjuk az adásvételt. A Wallapopon a 17 éves Zachary Sam és a 39 éves Philippe Piper péntekre beszéltek meg egy találkozót.

Amikor Pierre 490 dollárt kért az edzőcipőért,

(megszakítjuk adásunkat, hogy elmondjuk: nem, nem tévedés, tényleg van olyan edzőcipő, ami 135 290 forintba kerül(ne, ha lehetne Magyarországon kapni); a szóban forgó cipő ugyanis egy Air Jordan 8 Retro kosarascipő volt, amiből ugyan van 75 dolláros modell is, de a limitált példányszámban megjelent darabokért 2500 dollárt is fizethetünk)

szóval amikor Pierre 490 dollárt kért az edzőcipőért, Sam előrántott egy pisztolyt, és követelte, hogy Pierre adja át neki a cipőt. Ingyen. Eközben Pierre szürke Honda Pilotjában ültek, ahogy azt egy kültéri kamera is megörökítette.

Pierre a gázpedálra lépett, de a közelben lakó Sam kiugrott a kocsiból a Keleti 86. utca és az M sugárút kereszteződésénél. Pierre, ahelyett, hogy elhajtott volna, visszafordult, és elgázolta Samet; valósággal belegyalulta a kerítésbe. A karja leszakadt, ahogy nekinyomódott a kerítésnek.

Egy közelben lakó buszsofőr, Alex Saint Fleur tanúja volt az esetnek.

Láttam, hogy a kölyök a kocsi alá kerül. A fickó elütötte. Kiugrott, és azt mondta: megpróbált kirabolni! megpróbált kirabolni! Ekkor láttam meg a fegyvert a földön. A kar mellette hevert.

Sam elrohant, és megpróbált felszállni egy városi buszra.

Mindenki sikoltozott, hogy gyere vissza, gyere vissza a karod! túl sok vért veszítesz!

– mondta Fleur.

Sam leszállt a buszról, és szaladni kezdett az M sugárút felé. Végül összeesett. A Brookdale Kórházba szállították. A rendőrség szerint az állapota súlyos, de stabil. Pierre-t gyilkossági kísérletért letartóztatták. Samet rablással és engedély nélküli fegyvertartással vádolják.

Rovatok