Index Vakbarát Hírportál

Fiatal orosz nő miatt magyarázkodik New York volt kormányzója

2016. február 16., kedd 07:01

Zavaros ügybe keveredett New York állam volt kormányzója a hétvégén: egy Kaliforniában élő 25 éves orosz nő szerint Eliot Spitzer megtámadta őt New York egyik belvárosi szállodájában – közölte a CNN.

Svetlana Travis szerint a férfi korábban a szeretője volt, nem véletlenül futottak össze a Plaza Hotelben szombaton. Spitzer állítólag a hotelszobában meg is ütötte és fojtogatta Travist, aki kisebb sérülései miatt kórházba is került.

Az ügyet bonyolítja, hogy a nő a feljelentés után már nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal és el is utazott Oroszországba.

Mindenesetre a volt kormányzó – aki korábban ügyészként a szervezett bűnözés és a prostitúció élharcosa volt, ám 2008-ban prostituáltakkal való kapcsolatai miatt kellett távoznia posztjáról – nem tudja egyszerű tagadással lesöpörni az ügyet.

Azt ugyanis elismeri, hogy ismerte a nőt, és azt is, hogy ő maga foglalt neki szállodai szobát. Ügyvédje útján azt is közölte, hogy ott volt a szállodában a nőnél, egy "baráti beszélgetés" erejéig. Travis vádjait a támadást illetően tagadja, ahogy intim kapcsolatukat sem ismeri el.

Ugyanakkor még a kórházba is a nő után ment.

A rendőrség azonban nyomoz, a szobában mindenesetre törött poharat, és a nő telefonját is begyűjtötte. Spitzer ellen azonban hivatalosan még nem indult eljárás.

Rovatok