Index Vakbarát Hírportál

Megszökött az iskolalátogató leopárd Indiában

2016. február 16., kedd 11:18

Múlt héten 134 iskolát bezárattak a dél-indiai Karnataka állam fővárosában, Bengaluruban, miután három leopárdot is láttak az egyik iskola közelében napokig, ráadásul az egyik be is merészkedett az egyik intézménybe, és több embert megsebesített. A CNN cikke szerint az állat, amelyik bement az iskolába, most megszökött az állatkerti ketrecéből.

Bár biztonsági kamerás felvétel nincs a szökésről, de többen is látni vélték, ahogy a közel 100 font súlyú hím leopárd átugrik a kerítésen. Egyelőre nem tudják, hol lehet, vélhetően az állatkert körüli nemzeti parkban bujkálhat.

A múlt héten lakott területen szabadon kóborló állatok közül az egyiket a vadvédelmi hatóság szakemberei fogták be. A hatóság szóvivője szerint a hím leopárd úgy juthatott be az iskolába, hogy átugrotta az udvart az erdőtől elválasztó falat. Az állatot végül befogták, és a közeli állatkertbe szállították. Innen szökhetett most meg. Indiában mintegy 14 ezer leopárd él. Mivel élőhelyük egyre fogy, egyre több állat merészkedik az emberi települések közelébe.

Leopárd az iskolában

Rovatok