Index Vakbarát Hírportál

Lepedőn leereszkedve szökött meg két rab Rómában

2016. február 16., kedd 00:18

Az olasz rendőrség vadul keres két rabot, akik a krimikből ismert klasszikus módszerrel, összecsomózott lepedőkön leereszkedéssel lógtak meg Róma legnagyobb börtönéből -írja a Telegraph.

A 33 éves Catalin Ciobanu, aki gyilkosság miatt ült és a 28 éves Mihai Florin Diaconescu, aki pedig betörések miatt töltte büntetését, elfűrészelték annak a raktárnak a rácsait, amelyikben legtöbbet dolgoztak és kimásztak anélkül, hogy az őrök ezt észrevették volna. 

Ezek után a két román férfi a lepedő segítségével ereszkedett le a fő falról, mielőtt elfutottak. A hatóságok szerint a lepedőket jóval a szökésük előtt rejthették el a raktárban, ahol dolgoztak. 

A börtönőrök szakszervezetének vezetője szerint az eset este fél hétkor történt, amikor csupán két őr vigyázott 150 rabra és a riasztórendszer sem működött. 

Ez nem az első eset ebben a börtönben, két éve a börtön rehabjáról lógott meg két rab, pontosan ugyanezzel a módszerrel. Ennél is súlyosabb, hogy 2010 áprilisában két gyilkosság miatt életfogytiglanra ítélt rabot engedtek haza húsvétkor, akik természetesen nem tértek vissza. A legemlékezetesebb szökés azonban 1986-ban volt, amikor Andre Bellaiche és Gianluigi Esposito, akiket a rendőrség különösen veszélyes szélső-jobbos terroristaként tartott számon, egy elrabolt vörös keresztes helikopterrel szökött meg.

Rovatok