Index Vakbarát Hírportál

553 magyar állt tavaly bíróság előtt Angliában

2016. február 18., csütörtök 20:26

Közzétették a nemzetiségekre felbontott kimutatást azokról a bűnözőkről, akik az Európai Unió országaiból vándoroltak be és 2015-ben álltak bíróság elé. Az ugyan hiányzik, hogy mit követtek el, és milyen büntetést kaptak. De azért szerepelnek a kimutatásban beszédes számok. 553 magyar állampolgár került összetűzésbe a hatóságokkal -írja az Inforadio.hu.

A bevándoroltak aránya jelenleg 4 százalék a 62 milliót kitevő brit népességben, ehhez képest a  bűntettek elkövetői között kevesebb, mint 3 százalék ez az arány. Így nem mondható, hogy az Európai Unióból Angliába bevándorló százezrek növelik a bűnözés mértékét a szigetországban. De azért nem elhanyagolandó tény, hogy hetente több, mint 700 betelepült uniós állampolgárt tartóztat le bűncselekmény elkövetése miatt a brit rendőrség, és ez a szám egyre növekedik. 

A listát a lengyelek vezetik, egy év alatt 10.300 vád alá helyezett bűnözővel, tehát jócskán megelőzik a 6.249 románt és az 5000 írt. Magyarország a középtájon, a tizenkettedik helyen szerepel, 553 bűntett elkövetésével, a nagy és népes Németország és Franciaország között, csupán néhány fő eltéréssel.

A börtönre ítélt magyarok közül a leányfuttatók keltették a legnagyobb feltűnést. Egy egész család: az apa, az anya és két felnőtt fia vonult fegyházba, miután Manchester külvárosában, prostitúcióra kényszerített magyar lányok jövedelmén élősködtek, a Blaga-Burai bűnözőpáros pedig bordélyházat nyitott Peterboroughban, magyar lányokkal, akik közül az egyiket majdnem megfojtották, mert nem mosolygott elég kacéran a kliensre. Blagát és Burait összesen 55 évi börtönre ítélte az angol bíróság.

Rovatok