Index Vakbarát Hírportál

Kenyában rosszabbul is járhat az uberes a rendszámlevételnél

2016. február 22., hétfő 17:52

Vasárnap Nairobiban négyen megtámadtak egy Uber-sofőrt és felgyújtották a kocsiját, írja a Vice. Kelet-Afrikában egyre több az incidens az Ubernek dolgozók és a taxisofőrök között.

A kenyai rendőrség keresi az elkövetőket, akiknek kiléte egyelőre ismeretlen, még azt sem tudják, milyen járművel menekültek el a helyszínről. Szemtanúk szerint összeverték a sofőrt, majd üzemanyagot locsoltak a kocsijára és felgyújtották. Nairobi rendőrfőnöke azt mondta, keményebb lépésekre van szükség a piaci riválisok autóit felgyújtó agresszív taxisok ellen, amit persze az Uber is maximálisan támogat. 

Az afrikai ország kormánya kevésbé volt vevő a taxisok kéréseire, mint például Magyarország, ahol keményen rászálltak az uberesekre. A kenyai taxisok útlezárós tüntetéssel fenyegetőztek, de a kormány hamar világossá tette: mindenkit elő fognak állítani, aki ezzel próbálkozik. Ugyanakkor közölték, már dolgoznak az online taxiszolgáltatókat szabályozó törvényen.

A taxisok egy részének ez nem tűnik elég biztosítéknak, ezért bosszúhadjáratot indítottak az olcsóbb vetélytársak ellen, és sorra támadják meg az ubereseket. Az Uber-sofőrök már annyira félnek, hogy sokan próbálják elrejteni árulkodó okostelefonjaikat a kocsin belül.

Rovatok