Index Vakbarát Hírportál

Dániában győzött a féktelen sirálygyűlölet

2016. február 24., szerda 00:17

A második legnagyobb dán város háborút hirdet a polgárok életét állítólag teljességgel tönkretevő sirályok ellen. Az aarhusi hatóságok 16 vadászt fogadtak fel, hogy április közepéig a lehető legtöbb madárral végezzenek, mielőtt elkezdődik a párzási időszak, ami után különben még több szemét sirály fog kikelni a tojásokból, hogy a várost végképp elfoglalják az emberektől.

A tengeri sirályok köztudomásúlag nem egyszerűen rikoltoznak, hanem egy csak rájuk jellemző gonosz, kárörvendő nevetéssel kergetik sírba az embert. Ez különösen akkor elviselhetetlen, ha sokan vannak, és Aarhusban tényleg sokan vannak. A helyi sajtó apokaliptikus cikkekben számol be a fejleményekről, ezek alapján minimum azt lehet képzelni, hogy Hitchcock Madarakjának 18 dupla+-os rendezői változata megy loopolva a kikötő környékén.

„Nem csak arról van szó, hogy néhány sirály repked és kiáltozik. Az a helyzet, hogy júliusban és augusztusban napi 20-21 órában szörnyű zajban kell élnem” – nyilatkozta egy helyi lakos. A Thelocal.dk cikke szerint a helyiek türelme teljesen elfogyott, vagy inkább a kollektív idegösszeomlás szélére jutottak. És rettegnek:

Amikor más lakókkal beszéltem augusztusban, amikor a legrosszabb volt, az emberek könnyek között, reménytelen állapotban tengődtek. Voltak, akik nem tudtak kimenni az erkélyükre a sirálytámadások miatt.

Az újságokban gyűlölettől izzó sorokban ecsetelik a sirályok veleszületett álnokságát, szemtelenségét és gonosz eltökéltségét. Most néhányan bíznak benne, hogy a kilövési engedély valamennyit segít majd a helyzeten, de a józanabbak hosszú távon nem számítanak semmi jóra.

Nem tudjuk, lehet, hogy csak még több sirály jön majd, hogy ránk telepedjenek.

Rovatok