Index Vakbarát Hírportál

Felakasztotta magát két migráns Athénban

2016. február 26., péntek 09:25

Két migráns akasztotta fel magát egy fára az Athéni Viktória téren 2016. február 25-én. Azért próbáltak meg öngyilkosságot elkövetni, mert nem bírták kivárni, hogy Görögország északi részébe utaztassák őket - írja az MTI. A forgalmas téren társaik hamar leszedték őket a fáról, nem sok esélyük volt így meghalni, inkább csak a figyelmet akarták magukra vonni. 

A két migránst kórházban ápolják.

Csütörtökön arról adtak hírt, Görögország középső részén a macedón határ felé gyalog indult útnak egy autópálya mellett kétszáz elkeseredett migráns.

A rendőrség megpróbálta megállítani őket, amire a menekültek ülősztrájkba kezdtek az autópályán. Emiatt hatalmas torlódás alakult ki a fontos közlekedési útvonat szerepét betöltő E75-ös úton.

A Szalonikihoz közeli, diavatai átmeneti befogadótáborban is tiltakozások voltak. Amint arról a görög rádió beszámolt, migránsok leszakították a létesítmény kerítését és elindultak a határ felé.

Görögországból Macedóniába mintegy 1100-an utaztak ki az elmúlt 24 órában, eközben újabb hétezer migráns érkezett a görög szigetekre. A dél-görögországi, Athén melletti Pireusz kikötőbe csütörtök reggel több mint 1300 menedékkérő érkezett az Égei-tengeri görög szigetek érintésével Törökországból a kikötői hatóság közlése szerint. További mintegy ezer fő érkezése várható a nap folyamán Pireuszba.

Rovatok