Index Vakbarát Hírportál

Rejtély a mumifikálódott német hajótulajdonos halála

2016. március 1., kedd 07:43

Továbbra is sok a kérdés a Fülöp-szigetektől délre, csütörtökön talált hajó körül, amely halott tulajdonosával sodródott a tengeren. A férfi holtteste már mumifikálódott, így nyilván hosszú ideje bolyongott a jacht tehetetlenül.

A papírok alapján az áldozat az 1957-es születésű Manfred Fritz Bajorat. A német férfi halálának oka ismeretlen. A hajót két halász vette észre, akik a fedélzetre is felmentek. 

A mumifikálódott holttest a kabinban ült a rádió mellett, fejét a jobb karján az asztalra dőlve pihentetve. „Mintha aludt volna” – idézte a Guardian a Fülöp-szigeteki Mark Navalest. A nyomozó szerint a történet nagyon rejtélyes, de egyelőre nem látnak bűncselekményre utaló nyomot. Tárcája ugyan nem volt meg, de a hajón így is sok értékes tárgy volt.

Bajorat az elmúlt húsz év nagy részét a világ körüli vitorlázással töltötte, újabb nagy körútját 2008-ban kezdte feleségével, de később szétváltak, a nő nem sokkal később rákban elhunyt.

Egy cikk szerint 2009 óta nem volt róla hír. A Guardian azonban a férfi egy ismerősére hivatkozva azt írta, hogy a férfi tavaly jelt adott magáról a Facebookon. Kérdés azonban, hogy ennyi idő elég-e a holttest mumifikálásához. Szakértők szerint a férfi halálát akár szívinfarktus is okozhatta, holttestét a sós levegő konzerválta.

Rovatok